Ova salata nema naziv jer sam je smislila u hodu, ali ispostavila se kao favorit na našom trpezom. Potrebno vam je:
salata
jedan praziluk
jedan crveni luk
jedna zelena salata
jedna kesica IceBerg salate
dva paradajza
šaka zelenih ili crnih maslina
maslinovo ulje, balzamiko, so, biber, origano, bosilja i med
pileća prsa
senf
začin za pečenu piletinu
Priprema:
Prvo, isfilujte pileći file na dva dela. Onda iseckajte na tanke tračice i stavite sa strane. U činiju stavite dve kašičice senfa, malo više suncokretovog ulja, so, biber i začin za pečenu piletinu (to možete da nađete u bilo kojoj većoj radnji ili supermarketu u sekciji za začine). Sve to lepo sjedinite i dodajte pileće filete i dobro ih pokrijte sosom. Onda na predhodno zagrejanom ulju propžite meso i kada završite procedite višak masnoće i ostavite da se ohladi.
Dok se file hladi, vreme je za salatu. Prvo, operite povrće, pa krenite sa seckanjem. Ja praktikujem sitno seckanje tj da bude što sitnije i da sve mogu viljuškom da pokupim a da ne nabadam. Verujte mi, salata je odma privlaćnija. Čim sve iseckam i stavim u veliku činiju, onda u posebnu šolju ili činijicu pomešam pola šoljice maslinovog ulja, dve kašičice balzamika, bibera i soli po želji, pola kašičice bosiljka i origana, i jednu kašičicu meda (možete i dve ako volite malo slađe kao ja). Onda kreće malo teži deo a to je da sve to morate da sjedinite. Iako je med u pitanju ne odustajte, jakim i konstantnim pokretima ćete uspeti za par minuta to da sjedinite. Prelijte preko salate i dobro izmešatje.
Što se tiče služenja, možete da stavite piletinu sa strane, možete na vrh salate, pa čak možete i te tanko iseckane filete da isečete još tanje....sve zavisi kako preferirate. Takođe po želji možete da dodate malo feta sira, jer je ovo više mediteranska salata i feta ide baš lepo. A ako pak ne volite mlečne proizvode, slobodno je izostavite.
Ali ako želite još više da upotpunite i obogatite salatu, onda možete da uzmete običan tost hled, stavite ga u toster na maksimum, i kada završi, isecite beli luk na pola i utrljajte u vreo hleb i ostavite da se ohladi. Možete ga jesti tako ili pak ako želite iseći ga na kockice.
Napraviću poseban post o tome kako možete praviti krutone kući.
Uz ovo jelo jako lepo ide i čorba od paradajza. Ja lično preferiram Knor čorbu jer je najbogatija, i u nju dodam origana i bosiljka. Ali nekada kada imam vremena napravim i domaću čorbu, čiji ću recept sledeće nedelje staviti na blog.
Nadam se da ćete uživati u ovom laganom obroku kao i mi, jer nekada je lepo sebe časititi zdravim i bogatim ručkom a da pritom ne brojite puno kalorije. Ovaj recept je dovoljan za dve osobe. Ako želite za više osoba, samo duplirajte recept.
Do sledećeg posta
-Maja-
No comments:
Post a Comment